eerstehulpbijwerk.nl

Help ik ben op zoek naar een nieuwe baan!

Motorrij instructeur worden

Het op zoek gaan naar een nieuwe baan kan in sommige gevallen geen gemakkelijke klus zijn. Vaak weten mensen van zichzelf nog niet eens wat ze precies leuk vinden of waar ze goed in zijn. Of het komt misschien voor dat ze hun oude baan hebben opgezegd omdat ze daar helemaal klaar mee waren. Op zoek gaan naar een nieuwe baan en vooral jezelf is dan geen gemakkelijke klus. Toch zijn er een groot aantal manieren om te kijken naar nieuw werk dat voldoet aan jouw voorkeuren en wensen. Laat je je omscholen of ga je toch gewoon in dezelfde branche aan de slag? Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Ik vertel je er graag wat meer over in mijn blog over hoe je op zoek kunt naar een nieuwe baan!

Opleiding met baangarantie

Een goede optie om nieuw werk te zoeken is door te kijken naar opleidingen waarna je bijna gegarandeerd een baan aan over houdt. Branches binnen bijvoorbeeld mobiliteit is daar een hele goede in. Duizenden per jaar willen hun rijbewijs halen en daarbij stijgt bijvoorbeeld het percentage motorrijders ook aanzienlijk. Motorrij instructeur worden is daarbij een goede keus. Wil je iets anders dan motorrij instructeur worden dan kun je natuurlijk ook naar andere banen binnen de mobiliteitsbranche kijken. Tegenwoordig heb je enorm veel leer-werk trajecten waarna je na afloop gelijk aan de slag kunt. Ben jij dus op zoek naar een baan en sta je ook niet onwelwillend tegen leren op? Wellicht wordt jij motorrij instructeur of ga je ergens anders met een baangarantie aan de slag!

Tips om een nieuwe baan te vinden

Op zoek naar een nieuwe baan begint uiteraard bij jezelf. Schrijf voordat je op zoek gaat op wat je zoekt, in welke regio en het soort bedrijf waar je werkzaam wilt zijn. Daarnaast is het altijd handig om je eigen netwerk te gebruiken. Je vrienden of familie werken allemaal bij verschillende bedrijven en zij kunnen uiteraard een lijntje uitgooien bij hun werkgever. Verder is het van belang dat je een professionele uitstraling hebt en een professionele indruk achterlaat. Zorg voor een professionele sollicitatiebrief en up-to-date CV. Ter ondersteuning kun je ook nog je oude werkgevers een aanbeveling laten schrijven en je goede kwaliteiten laten benoemen. Op deze manier weet een werkgever ook wat hij aan jou heeft op het moment dat jij wordt aangenomen. Behalve het benoemen van je kwaliteiten geef ik je als tip mee om altijd te zeggen dat je jezelf graag in een gesprek verder toelicht. De eerste stap naar binnen heb je hiermee gezet!

Mobiele versie afsluiten